29 Ocak 2014 Çarşamba

Sizce de Para çok mu Sıcak oldu?


        Gece faiz artırımı ile dolar'a stop vermeye çalışılması kararı çok geçici ve gereksizdi. Bir hamle yapılmalıydı ancak bu hamle değil.. Bir nokta da Doları Düşürmüş olsalarda 29-01-2014 15:56 tarihi ile dolar yine 2.30 u gördü. Geçici göstermelik bu önlem ihracatçı için de , ithalatcı içinde bir darbe oldu ve şuan üretici ve satıcı dengenin gelmesini bekler oldu.
        Birbirini suçlayan taraflar var ancak bu gemide hep beraberiz ve gemi sallanıyor. Suçlamalar yerine gemiyi doğrultmanın vakti geldi bence..
        Dolar yüksek yada alçak fark etmez kesinlikle kur sabitlenmeli.. Faiz artırımı ise saçmaydı ve geri adım atılmalı. Gidişat için iç uzlaşma şart ve ekonomide seçimlere rağmen dengeleme politikaları şart. Gidiş çok iyi değil artık. Hata yapmamak ve düzgün adımlar atmak şart.
        Bence önce Kur sabitlenmeli. Faiz normale inmeli. Sıcak para denilen parayı ise gerçek reel ekonomiye dönüştürmeliyiz. Yoksa Sıcak para yakabilir.. Bu ortam tamda bu noktada bir uyarı niteliği taşıyor...

28 Ocak 2014 Salı

Sözler 1


"Her çizginin bir anlamı vardır. Ve bu anlamları birleştirdiğiniz de kendinizi bulursunuz.." - H.Babadağ

26 Ocak 2014 Pazar

Standart Piller Tarih oluyor..


Günümüzde kullandığımız pilleri unutacağız;


Yeni piller onlardan çok daha farklı olacak!

İnsanlara enerji veren temel madde şeker ise, neden piller için de aynısı geçerli olmasın? Virginia Tech'te yer alan araştırmacılar, yakıt hücresi denilebilecek bir teknoloji üzerinde çalışıyorlar ancak bu hücreler, hidrojen yerine bir çeşit şeker karışımı kullanıyor. Şeker ile çalışan piller üzerinde başka çalışmalar da yapılmıştı ancak bu çalışmanın sahip olduğu enerji yoğunluğu, diğerlerini gölgede bırakacak cinsten. Başka bir deyiş ile, tekrar doldurulmadan önce çok daha uzun bir süre işlevini gerçekleştirebilme kapasitesine sahip.



Virginia Tech biyolojik sistemler mühendisliği yardımcı profesörü Y.H. Percival Zhang, konuyla ilgili "Şeker, doğada, mükemmel bir enerji depolama bileşimidir. Bu doğal gücü, çevre dostu bir yöntem ile kullanarak pil üretmeye çalışmamız, oldukça mantıklı bir hareket" diyor.

En temel hali ile açıklanacak olursa, pil, maltodextrin ile havayı birleştirerek elektrik ve su üretilmesini sağlıyor. Burada yaşanan yenilikler ise, Zhang'in kullandığı enzimlerden geliyor.

Virginia Tech'ten gelen daha detaylı açıklama ise şu şekilde: "Zhang ve çalışma arkadaşları, şekerin tüm potansiyelini kullanarak elektrik üreten, doğal olmayan bir enzim yolu geliştirdiler. Daha sonra ise, klasik bataryalarda kullanılan platin yerine düşük maliyetli biyo-katalist enzimleri kullanıldı."

Eğer çalışma, zaman tablosuna uygun ilerlerse, bu şeker pilleri, sadece birkaç yıl içerisinde elektronik ürünler için kullanılan ilk seçenek haline gelebilirler. Bu piller ile, her yıl büyük miktarlarda yaratılan pil çöplerinin miktarı azalabilir. 


Kaynak - (Chip)

Günahkar..




"Çürümüş bedeninle 

Son yakarışını yaptığında, 

Çok geç olacak.

İnim inim muhattap ararken zihnin,

Vicdanın azap ile yanacak.

Kalbin, yüreğine düşen pişmanlıkla,

Çaresizce sızlayacak.

Çünkü Hak ve Adalet bir gün yerini bulduğunda,

İşte o gün yatacak yerin olmayacak."


- Harun Babadağ


(Deneme)...