15 Temmuz 2017 Cumartesi

Yozlaşan Mutluluklar?

       Bu blog'um da sizlere bir çok insan ile geçtiğim dialog sonrası alışıla gelen Neden mutsuzum? Eski bayramlar yok! Eski dostluklar yok! mutlu olamıyorum? gibi çağımızın ve çevremizin sorularına yanıt bulmaya çalışacağım.

       Geçen Çağrı arkadaşım ile yine her zamanki gibi bir AVM de buluşup. Sonrasında da gözlemlemek adına ve birer kahve içelim diyerek elit bir kafeye oturduk. Böyle hemen hemen 2 günde bir standart iş sonrası olsun ya da direk boş vakit değerlendirmek adına şeyler yapıyoruz.
       Şunu farkettik, her gün aynı şeyleri yapıyor, benzer yerlere takılıyorduk. Üretken değildik... Düşünüp eski günleri yad ederken, Çağrı bana dedi ki; neden herkes mutsuz? sürekli geziyor eğleniyormuş gibi gösterişler de bulunuyoruz ama, kime sorsak herkes mutlu olmadığını söylüyor.! Eskiden çok mutlu oluyorduk ve dedim ki o zamanlar neler yapıyorduk? Ne ile meşgulduk ve eğleniyorduk.


       Sırayla saymaya başladı, masa tenisi oynardım ama artık oynamıyorum. Playstation da arkadaşlarla oyun turnuvaları yapardık. Bisikletimiz vardı ve haftasonu bisikletle gezerdik.. Ekledim, Tenis oynuyorum, yürüyüş yapıyorum ama eşlik edecek sabit kimse yok bu da sıkıcı, Bisiklete binerdim, PC oyunu oynardık ve kendimize ait zaman ayarlar yürüyüş yapar sohbet eder ve kamp gibi doğa aktiviteleri yapardık. Çok mutluydum ve hayatı daha iyi planlayabiliyordum.
       Sorun şu ki herkes çay içmeye sosyal kalabalık mekan veya kahveye elit mekanda tur atıp çevreyi kesmekle meşgul olmaya başlamış. Kimsenin yaratıcı bir eylemi yok ve birer zombi gibi çevrede boş un çuvalları gibi geziniyorlar, bizde dahil.! Az ya da çok herkes böyle yaşıyor olmuş nitekim.
       Çözüm olarak yeni bir plan yaptık, ne kadar uygularız ne kadar uygulamayız bilmiyorum. Deneyip göreceğiz.
       İlk olarak Bisiklet teğmin edip varsa ayarlayacağız. Akşam üstleri gezi ve şehir turu, bir gün Tenis ve masa tenisi, bir gün playstation, düzenli yürüyüş, tavla, satranç oynamak ile birlikte ekstra planlar yaparak, varsa kalan zamanda ancak bir kafe ortamına geçeceğiz.
http://babadagendustri.com/
       Uygulamaya çalışıp varsa sevdikleriniz ile böyle vakit ayırmaya çalışın. Mutlu olacaksınız, çünkü diğer türlü bağımlı gibi sürekli benzer mekanların kölesi olup çıkacağız. Yaratıcılığımızı öldürmeyelim. Üretken olalım bence böylece işlerin yoluna girdiğini göreceğiz. Esenle kalın...

15 Temmuz 2017 - Harun BABADAĞ