24 Temmuz 2020 Cuma

Sızma Testi - Siber Güvenlik

Sızma Testinizi Armadilla.net yazılım birimi, Babadağ Endüstri Firmasında güvenle yaptırabilirsiniz. İletişim : 02582579877 - 05369211415



Sızma testlerinin kuruluşlara çeşitli yararları vardır. Bunlardan bazıları aşağıda sıralanmıştır:
 Belirli bir saldırı vektör kümesinin olabilirliğinin belirlenmesi,
 Belirli bir sıralamada kullanılan düşük riskli açıklıkların bir kombinasyonundan kaynaklanan yüksek riskli açıklıkların tespit edilmesi,
 Otomatize ağ veya uygulama açıklık tarama yazılımları ile tespit edilmesi güç veya imkânsız olan açıklıkların tespit edilmesi,
 Başarılı saldırıların, olası iş etkisi ve işletimsel etkilerinin büyüklüğünün anlaşılması ve değerlendirilmesi,
 Ağ koruma cihazlarının ve uygulamalarının saldırıları başarı ile tespit etme ve karşılık verme kabiliyetlerini test etme,
 Güvenlik personeli ve teknolojisine yönelik artan yatırımlara gerekçelendirme sağlanması.

Sızma testlerinde bazı riskler ve dikkat edilmesi gereken noktalar da vardır:
 Test yapılırken, sisteme aşırı yüklenme veya hata oluşturma sonucunda işletimsel sistemde çökme veya hatalı çalışma gibi sorunların yaşanması,
 Kurumsal verilerin kasti veya kasıtsız olarak test esnasında değiştirilmesi,
 Daha önce yaptırılan testlere ait sonuçların, 3.tarafların eline geçerek kötü niyetli olarak kullanılması.


TERİM VE TARİFLER
Bu program için aşağıdaki terim ve tarifler geçerlidir.
3.1. Sızma testi ve türleri
Belirlenen sistemin veya ağın güvenlik açısından analiz edilmesi ve sistemin güvenlik açıklarının ve güvenlik boşluklarının bulunması, bu açıklardan faydalanılarak sistemlere sızılması. Otomatik tarama araçları ile gerçekleştirilen zafiyet taramaları sızma testinin bir aşamasıdır; ancak sızma testi değildir.
3.1.1. Beyaz kutu
Beyaz kutu ağ’daki tüm sistemlerden bilgi sahibi olarak yapılan sızma testi türüdür. Test uzmanının dışarıdan ya da içeriden ağa girmeye ve zarar vermeye çalışmasının simülasyonudur.
3.1.2. Siyah kutu
Siyah kutu testi saldırı yapılacak ağ hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan dışarıdan ağa ulaşmaya çalışan saldırganın verebileceği zararın boyutlarının algılanmasını sağlar.
3.1.3. Gri kutu
Gri kutu testi iç ağda bulunan yetkisiz bir kullanıcının sistemlere verebileceği zararın analiz edilmesini sağlar. Veri çalınması, yetki yükseltme ve ağ paket kaydedicilerine karşı ağ zayıflıkları denetlenir.

Tecrübeli ve yetkin ekibimiz sayesinde güvenliğinizi, güvenilirlikle kuralım.

3 Mayıs 2020 Pazar

Corona Covid19

         Türkiyede belirtildiği İsmi ile Korona 2020 ye damga vuran, etkileri 2019 yılının aslında yaz sonuna denk gelen tarihlerde ortaya çıkmıştır.

         2019 yılının son aylarında Çinde yayılmaya başlamış, hatta ve hatta dünyanın heryerine aslında aralıkta yayılmaya başlamıştır. Medya da lanse edilmesi, Çin deki alarm seviyesine çıkmasıyla doğru orantılı olmuştur. Bir çok ülke Güney kore ve japonya hariç tüm ülkeler bu virüs tehdidini tanımamaya devam etmekteydiler. 2020 şubat ayından itibaren artık dünyada yayılım hızının artması İran, İtalya ve ispanya gibi ülkelerde tehdit boyutuna gelene kadar tüm ülkeler hazırlıksızdı. Bir tek Türkiye erken düşünme senaryo üretme havasına girmiş henüz Türkiye de yayılmaya başlamamıştı. 


        Salgın artık Pandemi haline gelmiş bulunmaktaydı. Nihayetinde Korona(Covid19) pandemi virüsü hızlı yayılması ve kontrolü güç olan bir virüs çeşidiydi. Ölüm oranı düşük fakat hızı sayesinde Sağlık hizmetlerini çökertme seviyesine gelmişti.

       Türkiye salgın için teknolojik proje seferberliğine girmiş. Çok etkili desteklere çıkmış ve sonunda ülke geneli çok sağlam projelere imza atmıştır. Bu başarı hızlı politika sayensinde bir nebze de olsa etkiyi azaltmaya yönelik güzel adımdı.

       Korona için sayısız projeler üreten Babadağ Endüstri bünyesinde Armadilla.net yazılım departmanı yazılım projeleri hazırlamıştır. Hali hazırda ve başvuru sürecinde başarı elde edecek uzaktan izleme, mobil tarama ve virüs test yazılımı gibi teknolojik projeler üretmiştir.

       Güvenlik sistemleri departmanı olan Bat Güvenlik batguvenlik.com , Çok etkili belediye projelerinde ürün tedariği, yenilikçi teknoloji çözümleri ile termal ateş ölçme ve yapay zeka destekli görüntüleme sistemlerini Covid19 a adapte etmeyi başaran aynı anda 16 yüz tanıma ve ateşi kontrol edebilme özelliğindeki bu teknolojisini projelerinde kullanmaya başlayarak bir çok belediyeye nefes aldırmıştır.

       Ülke ekonomisini normal haline çekmeye yönelik insanların dolaşımını daha sağlıklı hale getirmek ile milyonlarca dolarlık etki etmiştir. Tüm bu pandemi savaşı ile insanlık artık dijitalleşti en uzak kişi bile artık sanal ortama alışmak zorunda kalarak alışkanlıklarını sorgulamaya değiştirmeye yönelik dijital çağ için yine aynı şirketin yeni projesi Hunubak.com ortaya çıkmıştır. Yeni dijital çağda insanların evde internet üzerinden hizmet alma nitelikli ürün seçerek tedarik etmeye yönelik olan bu sempatik proje ilgi çekecek gibi duruyor.

       Şimdilik Babadağ Endüstri kurucusu Harun Babadağ'ı takip etmeye devam edeceğiz ve yeni projelerinde onu dinlemeye devam edeceğiz. 

1 Şubat 2020 Cumartesi

Armadilla Ajans işlemleri - yazılım çözümleri

Armadilla.net yani armadilla yazılım Sizlere ne sunar?

1- Web site yazılım ve tasarımı
2- Google adwords ve SEO işlemleri
3- ERP ve CRM çözümleri ve otomasyonları
4- Fabrika otomasyon sistemleri yazılım çözümleri
5- Bilgisayar ofis elektronik ürünleri
6- Yazıcı çözümleri
7- Kartuş ve toner
8- Özel projelendirilmiş ürün için yazılım çözümü
9- Mekan tanıtım drone, gimbal ve profesyonel görüntüleme reklamları