6 Ağustos 2022 Cumartesi

DOKTORUNUZ KADERİNİZ olabilir. - Doğal, Suda Doğum ve Normal Doğum (Denizli)

 Doğum Süreci boyunca Doğum ve Kadın Doktoru arayışı sürdüren Eşim, Sonunda mutluve huzurla doğum yapmanın Suda doğum olduğu fikrine karar verdi. Tabiki de bu süreçte onun konforu için bana düşen destek olmaktı.

Hamileliğin ilk 3 ayını rutin ve hassas geçirdik. Hiç de Özel istekleri olmuyor sadece kusma bulantı gibi 3 haftalık süreçten geçtik. Aşerme olayı ise neredeyse 8. aya kadar 1 kere aşermişti. O da basit bir istek oldu ve kolayca eriştik. 

Doğum doktoru olarak Denizli 'de Nuray Aydın Doktorumuzu seçmiştik. Tek Su 'da doğum doktoru o vardı. Rutin aylık kontrol ölçümlere de muayenehane de devam ediyorduk.

Hamilelik 32. haftası iş yerinden okuldan doğum iznimizi almış dinlenmeye ev, yürüyüş ve gezme şeklinde eşime destek olmaya devam ettim. 34. hafta dolaylarında Nuray hocam adaylara ve baba adaylarına eğitim verdiği programa yazıldık. 

Eğitimden doğum bilinci kazanmış şekilde çıktık. Su 'da , normal karada , yolda ve herhangi bir yerde doğum yapılabileceğini anlama kapasitesi kazandık. Hatta Bebeğin normal şartlardan farklı konumlanması, aksi bir durum veya zor bir an ile karşılaşılacağı durumlarda Su'da doğurulamayacağını, normal bile doğurmanın olmayacağı anların olabileceğinin doğal olduğu bilincine eriştik. 

Hastane şartlanması yapmamamız gerektiği doğumun ani gelmesi durumlarında uygun bir hastaneye erişilebileceği, bazen doktorunuzun bile size yetişemeyeceği durumlar olacağını sakın siz de unutmayın.

Bütün bu bilinç ve eğitimin aydınlatması ile birlikte Doğumun normal doğada nasılsa bizlerde de böyle olması gerektiğini gayet açık net şekilde öğrendik. Doktorunuzun olaya bakış açısıyla yapısıyla doğumun o kadar ilgili olduğunu öğrendik. 

Mesela sezeryana götürme süreçlerinde doktor faktörü bir o kadar önemli.

Mesela biz 22 saatlik bir doğum süreci yaşadık. Peki bunu nasıl yaşadık. Belirtilerimiz 41.hafta da gelmişti bebeğimiz biraz nazlı çıktı :) ve gecikti belkide normali buydu...

21 ağustos gecesi nişan belirtisi ile ilk işareti öğretildiği gibi almıştık. Sularımız belli oranda küçük küçük gelmeye başlıyordu. 22 ağustos a girdiğimiz an gece yarısı 02 sularında hastaneye geçmeye karar vermiştik, yinede unutmayın 2 günlük beklenebilen bir süreç nişan gelmesi. Biz gecesinde gittik.

Ölçümleri yapıldı ebemiz özel bir şekilde ilgilendi. Hayriye ebemizin hakkı büyüktür. Doktorumuz yatışa karar verdi. 

Açıklığımız 1 cm kadardı. Gece Ebemiz geldi oda da yoga, aroma terapiler ve müzikler eşliğinde açıklığın artmasını ve yorgunluğun azalmasını heyecanın kontrol edilmesini bekledik.

sabah sularında yine ölçümlendiğinde açıklığımız 2cm di sadece. 

22 ağustos öğle saatlerinde Açıklık 3 cm dolaylarında yeterince açılma yoktu. Hepimiz çok yorulmuş ve bitkinlik gelmesine rağmen olumlama yapmaya devam ettik.  Normal doğumda kararlıydık. Doktorumuz 2 kez kontrol etmesine rağmen yeterli açılma ve kasılmaların başlamaması morallerimizi düşürmüştü yine de eşime yansıtmıyorduk. Giderek akşamüstüne yaklaşıyorduk olumlama yapmaya devam ettik açılmamız 6cm e ulaşmış Hayriye Kaplan Ebemiz geceden beri yorgun düştü, ben ve eşim yorulduk. Eşim serumlarla duruyor ve kasılma yeterli değildi. 

Bütün bu bekleyişlere rağmen Nuray AYDIN doktorumuz normal doğurmamız için gerekenleri deniyordu. Prenses doğum için kullanılan epidural yapmaya karar verdi. Suni sancılarla 22 ağustos 21:00 e kadar bekleyelim kararı aldı. 

Bekleyiş sürerken istenilen kasılmalar gelmiyordu. Açılmamız 8cm oldu ve yorulduk bitkin düştük, Eşim, ben ve Hayriye ebemiz yorulduk. Eşim inatla dayanmaya normal için güç toplamaya devam etmeye ilerlerken Doktorumuzun sezeryana almak gibi düşünceleri hep kenara atması ve Normal doğurmamız için çabalarının tümüyle dikkate almamızın da büyük bir şans olduğunu belirtmek isterim.

Nitekim akşam 20:45 ler de doktorumuz beklemekte, ailelerimiz beklemekteyken Hayriye ebemiz kontrol ettikten sonra haydi doğumhaneye gidiyoruz demesiyle birlikte aniden doğumhaneye alındık. Ben de içeride onların pozisyonlanmasına yardım ediyordum, Bazen elleri tutmaya eşime moral olmaya yanında durmaya çalışmakta devam eden doğum sürecimiz.

Nuray hocam ıkınmaların yetmemesi bile olsa zorlansa da son ana kadar devam etti. Gözlerime bakarak ıkınmaların yetip yetmeyeceğine karar vermek ile vermemek arasında kaldığımız anda 3cm kesik atarak son gücümüzle Bebeğimizin çıkış anını görmemizi sağladı. Son ıkınmalarla 21:11 dolaylarında BADE 'miz EVA 'mız doğmuştu. 

Onun çıkışı ile Karım gücünü yitirmiş haline rağmen o moralle Ten Tene temas ederek kucaklaştı. Ben Ebemiz ve Doktorumuz sevinçle kucaklaşmıştık. Sonunda mutlu bir ana Sabırla Şükürler olsun ki Allah'ım dualarımız, kararlılığımız ve Doktor , Ebemiz sabrı ile güzel sevinç dolu sonuca ulaşmıştık.

Sizde doğal olandan normal olandan yana olun ve doğru seçimler yapın isterim. Tabi ki Allah'a sığının inancınız az yada çok olsa da Yine de doğal olandan yana olun. Sizler de umarım kucağınıza güzel bebeklerinizi alırsınız bu duyguları yaşarsınız.