30 Mayıs 2019 Perşembe

Kendinizi nerede bulursanız ona aitsiniz..

Kendinizi tartın, Daima kalbinizi dinleyin. Küçük sebepler bulup üzülmeyin. Üzüntü insanın hayat kalitesini düşürür, sabrı sağlamlaştırır. Şükür edin elinizdeki şeylerin kıymetini bilin. Bulunduğunuz durumlardan şikayet etmek yerine gülün ve mutlu olmayı başarın. 

Bazı boş bulunmalar fevri çıkışlar yıpratır sizi ve sevdiğiniz de beklediğiniz şeyleri onun size karşı dışa aktarımını durdurabilir. Kısa süreli küskünlük ve kırgınlıklar olabilir. 
En önemlisi de tüm bu karşılıklı durumları abartmak yerine aşk meyvesinden toplamaya devam edebilirsiniz. 
Her şeyi sevdiğiniz de bulmayı denemek yerine ilk önce içinizde bulun sevginizi, saygınızı, aşkınızı, kırgınlığınızı, hatalarınızı kendinizde arayın. 
Bakın orada herşeyi bulabiliyorsanız seviyorsunuzdur. Sevilmeyi aramak yerine sevmeyi deneyin. Küçük inatlarınızı, gururlarınızı tutmak yerine.
Sevdiğinizin elini tutun ve koklayın bir an. Gerçekten huzur bulabiliyor musunuz?


Muhtemelen huzur bulabiliyorsanız seviliyorsunuzdur. Bozmayın!

Peugeot 206 HDİ kronik sorunlar

Öncelikle Peugeot 206 konusunda bir kaç kronik sorunla başlıcam.
Sayacağım konular genelde rastgelinen stres veya dert edeceğiniz sorunlar değiller...
Korkmayın çözümü kolay bir araçtır. Baştan aşağı söküp taktım bu aracı tamamen kolay bir araç yeterki kullanmasını bilin.

1- Gösterge paneli

  • Gösterge paneli genel olarak arıza yapar. İbrelerin sürekli bir yanlış gösterme durumu ile karşılaşırsınız
  • Mazot ibresi eksik veya fazla gösterebilir. Bu noktada kilometre hesabı yaparak kontrol etmenizde fayda var. Mümkün oldukça ışık yandığı anlarda mazot almanızı öneririm.
  • Gösterge panelinde motor yağı göstergesi arızası. Sıkça bu gösterge de sorun olduğunu gözlemlemekteyiz. Ancak bir çok fabrikasyon modelde bu ışığın yanmadığını düşünmeniz yanlış olur. Çünkü üretimden dolayı bazı modellerinde Motor yağı göstergesi çalışmadığı düşünülür. beyin incelenir falan ama sorun bulamazsınız. Bu durumda motor yağını tamamen sıfırlamadan tespit yapmayın aksi halde çok para harcarsınız.
2- Motor bölümü

  • HDİ sistemi çok tasarruflu ve güzel bir motor. Mazotlu araçlarda klasik motor sesini alırsınız. Ancak keyifli bir motor sistemidir. Arıza yapma olasılığı 2002-2007 arası modellerde pek olası değil. 
3- Hararet Fan

  • Fan sistemi 2 kademelidir genelde. Bazı modellerde fan devreye geç girebilir veya girmeyebilir. Korkmayın usta bir tamirci bulup test ettirmenizde fayda var.
4- Kriko ve istetme

  • Aracın krikosu ve istetmesi arka alt kısımdadır. Bagaj tabanında bir vida ile tutturulmuştur. Kolayca o vidayı cevirerek istetmeye ulaşıp yedek lastiğinizi alıp değişimini yapabilirsiniz.
5- Yedek Parça

  • Yedek parça konusunda Fransız araçlarda bulabileceğiniz yaygınlığı bu marka da da bulmanız olağandır. Yani yan sanayisi geniş bir marka ve modeldir. Türkiye şartlarında avantajlı bir durumdur. Tek dezavantajı aksları naziktir. Türkiye şartlarında çukur ve tümseklere çok rastladığımızı düşünürsek bu nazik araca nazikce davranmanız lazım.
  • Yedek parça ve kullanımda çok rahat bir araçtır. Koyunuz mazotu yol alın...